2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Su Naujais metais, Tailande!! :)


<...> Miestas iš tiesų buvo „gyvas“, klegėjo juoku ir šurmuliu. Sausas praeivis, atrodo turėtų nepatenkintas kilstelti antakį, kai ant jo užpila du kibirus vandens, tačiau ne Chiang Mai ir ne per vandens šventę, kai tau su šypsena pasako: „Happy New Year. J Vandeniu laistomasi visur – į automobilius pro pravirus langus, autobusus, ant praeivių, parduotuvėse, kavinėse. Išėjęs į miestą sausas namo tikrai negrįši. Nauji metai čia švenčiami savaitę su šokiais, dainomis ir aišku vandeniu. J Miesto centro gatvės pritvindytos žmonių, dalyvaujančių ir stebinčių šventines eitynes, kur nešamos šventyklų budos – ant jų tikintieji pila vandenį su gėlių žiedlapiais (iš čia ir kyla vandens šventės prasmė – apsivalymas, atsinaujinimas). Eisenos dalyviai, groja įvairiais liaudiškais instrumentais, šoka, dainuoja, vaidina mini etiudus. Maloniai nustebina, kad gilias tradicijas turinčioje tailandiečių visuomenės šventėje transvestitų pasirodymas yra priimamas kaip norma. <...>



Daugiau galėsite skaityti greit pasirodysiančioje knygoje!


1 komentaras:

  1. Sveiki gyvi,keliauninkai!Skaitant jusu dienorasti po pasivaiksciojimo po pritvaikusi Hounslow, baltas pavydas gali imt ir pakeist spalva :)...o gal tiesiog reikia nustot tik svajot,bet pradet planuot!?..o tada..aha,butent!
    Londone karsta,gal net apie 30 pacio "piko" metu.Vakar dangu skrode zaibai,buvo daug perkunisko triuksmo,bet lietaus-vos keli lasai..ech,o taip reiktu jo nusodint smoga ir atgaivint zaluma!
    Pastarosiomis dienomis visi pirko sokoladinius kiausinius,o siandien juos dalino.Taigi su Velykom,mielieji!Europa net isivaizduot negali,kad tokiu metu kazkas Naujus Metus svencia :)Bet sventes visada smagu,kaip jas bepavadintum..
    Gero jums kelio!
    Kas minkštai žengia, toli nueis.(Konfucijus)

    mama Regina:)

    AtsakytiPanaikinti